Kovászolás/adalékanyagok
FERMENTO
Természetes kovászok, természetes ízzel
A gyümölcsöstől a pörköltig, a légiestől a virágosig, a Fermentok széles körben nyújtanak fermentációs ízeket por vagy folyékony formában.
A Fermento termékekkel ügyfeleink innovatív karakteres ízű termékeket készíthetnek könnyen és természetesen. Az összetevők kiegyensúlyozott kombinációjának, a természetes aromáknak és az előállítási technológiának köszönhetően minden termék magas íz koncentrációval rendelkezik.
A különböző ízű Fermento termékek 100%-ban természetes kovászok. Ennek eredményeképpen ugyanazokkal az előnyökkel rendelkeznek, mint a hagyományos kovászok.
A Fermento termékcsalád termékei por alakú kovászok pirított malátával, valamint folyékony kovászok erjesztett gyümölcspürével.
Fermento L Apricot
Gyümölcskovászaink különböző felhasználási módra alkalmasak. A Fermento Apricot gyümölcsös-virágos ízvilágot kölcsönöz a toast kenyereknek, szendvics kenyereknek, használhatjuk őket nehéz felvert tésztákhoz, muffinokhoz, gyümölcskenyerekhez és leveles tésztákhoz egyaránt.
Receptek
Nosztalgia Bukta 100g
100% Liszt
43% Víz
5% Élesztő
4% Fermento L Apricot
11% Margarin
20% Hírös kelttészta mix
Töltelék
Nosztalgia sárgabarack
Felületére
Ovex Liquid
Elkészítés
Az összetevőkből jól kidolgozott tésztát készítünk. Tésztahőmérséklet: 29-30°C. 15-20 perces pihentetés, majd a tészta darabokat 90g-ra kimérjük, négyzet alakúra formáljuk, majd 30g Nosztalgia sárgabarackkal megtöltjük. Majd a 60x20 cm-es formát kifújjuk Carlex Spary-vel, majd a buktára alakított tésztadarabokat belehelyezzük. Sütést megelőzően felületét Ovex Liquid-el kezeljük. Kelesztés 30-32 °C-on, 45-50 percig, relatív páratartalom 75-85%. Száraz légtérben sütjük 15-20 percig. Sütési hőmérséklet: 190°C.
Kovászos Sötét Baguette 300g
100% BL55 liszt
72% víz
1% élesztő
2% só
0,5% Gamma Natura
6% Fermento Forte
Elkészítés
A hozzávalókból jól kidolgozott tésztát készítünk. Tésztahőmérséklet: 27-28°C. A tésztát 90 percig pihentetjük, majd 360 grammra felmérjük és baguette alakúra hosszformázzuk. Az így kapott termékeket vetőszalagra vagy sütőlemezre rakjuk és kelesztjük. Kelesztés: 28-29°C-on, 45-50 percig, 75-80 % -os páratartalomban. Kelesztés után a termék felületét megvágjuk. Sütés: I. 230°C-on, gőzzel telített sütőtérben, majd II. 200°C-on, 20-22 perc.
Amore P Rye Rustico
Teljes kiőrlésű rozskovászpor
Kutatásunkban a megkérdezett fogyasztók 84%-a válaszolta, hogy az íz a legfontosabb szempont, amely alapján kenyeret választ. A finom íz az egyetlen, amely a vásárlót ismételt vásárlásra ösztönzi. Pontos leírásokból tudjuk, hogy a kenyér ízét az Ókori Egyiptom óta, a pékek által helyben készített kovász határozza meg. Ez azonban hosszú és időigényes folyamat, erre kínálunk most megoldást az Amore termékcsalád termékeivel.
Az Amore olyan, mint egy hagyományosan készített kovász. Ragaszkodva a tradicionális kovász készítési folyamatokhoz, a gondosan kiválasztott liszteket, gabonákat és starter kultúrákat alávetjük egy valódi erjesztési folyamatnak, amely 5 vagy annál több napig tart.
Ellenőrzött körülmények között az „élő” aktív kovászokat por alakúra szárítjuk. Annak ellenére, hogy a porkovászok a szárítási folyamat során elveszítenek néhány illékony anyagot, a szárító dobon történő pirítás új ízeket is ad a kovásznak.
Az Amore ízkovászok használata termékfejlesztési lehetőségek sokaságát biztosítja a pékek számára, hogy egyedi módon szólítsa meg a fogyasztókat. Az üzemi technológia megváltoztatása nélkül ritka kovász különlegességekkel dolgozhatnak ügyfeleink.
Fő előnyei
Az Amore ízkovászok használata termékfejlesztési lehetőségek sokaságát biztosítja a pékek számára, hogy egyedi módon szólítsa meg a fogyasztókat. Az üzemi technológia megváltoztatása nélkül ritka kovász különlegességekkel dolgozhatnak ügyfeleink.
Tulajdonságok
- csak természetes alapanyagokból készül
- teljesen E-szám mentes
- a „régi szép idők” autentikus ízvilágát nyújtja
- idő, munkaerő és eszköz takarékos
- a hozzáadott savasság által természetes penészedésgátló
- csökkenti a bélzet morzsolódását, és javítja a héj ropogósságát
Rustico cipó 500g (magvas)
100% BL55 liszt
2% só
62% víz
2% élesztő
15% Molkekorn
0,5% Gamma Natura
7% Amore P Rye Rustico
Elkészítés
A hozzávalókból jól kidolgozott tésztát készítünk. Tésztahőmérséklet: 26°C. A tésztát 60 percig pihentetjük, majd 580 grammra felmérjük, és cipó alakúra formázzuk. Az így kapott termékeket vetőszalagra vagy sütőlemezre rakjuk és kelesztjük. Kelesztés: 35°C-on, 45-50 percig, 75-80 % -os páratartalomban. Kelesztés után a termék felületét megvágjuk. Sütés: I. 230°C-on, gőzzel telített sütőtérben, majd II. 200°C-on, 25-30 perc.